AKO VAS UJEDE PČELA, OBAVEZNO STAVITE OVO NA MESTO UBODA: Stari srpski lek će vas spasiti od gadne boli i otoka
Šta raditi kada nas ubode pčela?, Foto: Printscreen/ Instagram/ sweetscience.ae

dobro je znati

AKO VAS UJEDE PČELA, OBAVEZNO STAVITE OVO NA MESTO UBODA: Stari srpski lek će vas spasiti od gadne boli i otoka

Komarci, pčele, ose, stršljeni, krpelji – evo šta da radite kada vas ujede insekt kako biste sprečili svrab, oticanje ili infekciju kože

Objavljeno:

Pčelar Vasilije smatra da nema ništa zdravije od ujeda pčele i on smatra da je pravo blago boraviti u blizini košnice, da to opušta i smiruje, prenosi Stil Kurir.

U slučaju ujeda pčele, Vasilije kaže da bol kratko traje, samo minuti ili dva, a da kasnije prolazi bol, nego da se javlja samo otok, ali i neprijatan osećaj.

Međutim, kad se radi o ljudima koji su alergični na ubod pčele, po njih može da bude jako opasno, ali, nažalost, i fatalno.

Oni koji su alergični treba dobro da se paze, a ako se desi ubod, da se jave svom lekaru.

Šta raditi kada vas pčela ubode?
Šta raditi kada vas pčela ubode?foto: Printscreen/YOUTUBE/RTS NAUKA - ZVANIČNI KANAL

Oni koji nisu alergični najbolje je da uzmu jedan aspirin ili andol (bilo šta što imaju kod kuće), rastope ga sa par kapi vode i stave na mesto uboda. To se drži oko minut, dva, pa se skloni. Niti ima otoka, niti ima boli, a izostaće i svrab – provereno, rekao je travar Vasilije.

On još savetuje da se koristi i oblog od navlažene sode bikarbone, a ako ništa od navedenog nemamo kod sebe u momentu uboda, najbolje bi bilo uzeti tri različite travke iz prirode. Dobro iz izgnječiti i tim sokom natrljati kožu na mestu uboda.

Bonus video:

02:15

NAJEZDA PČELA U CENTRU BEOGRADA! Ukoliko ih ugledate OVO NIPOŠTO ne radite! U gradu se nalazi BLIZU 3.000 ODBEGLIH ROJEVA!

(Espreso/T.M./Krstarica/D.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.